sâmbătă, 14 mai 2011

Rapidiştii pot aştepta fără calmante ultima etapă: echipa a prins Europa League

Minutul 26 al meciului Steaua-Rapid. Herea ajunge singur cu Tătăruşanu, încearcă o scăriţă, dar trage în portar! Minutul 27 al meciului U Cluj - Rapid. Herea ajunge faţă în faţă cu Matache, scăriţă, gol! Două faze în care atacantul giuleştenilor nu a ezitat să aibă aceeaşi execuţie pretenţioasă. După prima, probabil că mulţi s-ar fi uitat strîmb la el dacă Rapid nu ar fi bătut pînă la urmă Steaua. Un lucru este cert însă. Cine are un astfel de tupeu cu siguranţă că nu este un jucător oarecare. Ci unul chiar poate spune ceva în fotbal.




A fost golul pe care Herea l-a aşteptat încă din runda a 22-a, de la acel 2-3 de la Bistriţa. Timp de 11 etape, Ovidiu a tras din toate poziţiile, a luat fazele pe cont propriu cînd putea să paseze, sau o făcea doar în speranţa unui "un-doi" care să-l pună tot pe el în poziţie de gol. Nu şi-a ajutat mai deloc echipa pentru că a fost disperat să marcheze. Cu "U" nu numai că a reuşit cel de-al 11 gol stagional, dar a fost şi cel mai bun om de atac al Rapidului.

Herea şi Coman, cei mai buni oameni ai Rapidului
Clujenii începuseră mai bine partida, cu două ocazii bune ale aceluiaşi Mendy, în minutele 2 şi 6, la a doua Coman ieşind perfect la 16 metri pentru a-l bloca pe senegalez. Şi dacă Herea era omul decisiv în faţa porţii, Coman a fost rapidistul care securiza poarta ca în vremurile sale bune. Se poate spune chiar că Dani a participat direct la golul doi. A avut o intervenţie fantastică, şi nu e un cuvînt mare!, la Cojocnean, mingea a fost aruncată rapid în faţă, Herea scos doi oameni din joc, iar Frunză i-a "suflat" mingea, trimiţînd-o cu vîrful bocancului spre vinclul porţii lui Matache.

După doi ani fără calificare în EL şi alţi doi ieşiţi din "preliminare"
Startul reprizei secunde a sporit consumul de calmante pentru, cine altcineva decît fanii giuleştenilor!? În minutul 46, Nwakaeme şi Cojocnean şi-au bătut joc de două ocazii imense. Voican, Cristea şi Păcurar au produs şi ei panică în careul vişiniilor, pentru ca în minutul 68 Păcurar să execute perfect penaltyul scos de Cojocnean în faţa lui Coman. 1-2, gol venit normal la cum curgea jocul. A fost faza la care portarul bucureştenilor s-a şi accidentat şi avea să iasă din joc peste 10 minute.

Frunză a tratat ca în curtea şcolii faza din minutul 72, cînd a încercat o preluare în loc să bage în poartă pasa perfectă trimisă de acelaşi Herea. Rapidiştii care au mai dat un Xanax peste cap au făcut foarte bine, căci au putut asista cu zîmbetul pe buze la torpila lui Adrian Cristea (76) care a zguduit transversala.

În ultimul sfert de oră, rapidiştii au jucat "care dintre noi ia galben mai repede", scopul clar fiind acela de a menţine avantajul minim. Le-a ieşit, iar la finalul celor 95 de minute, Giuleştiul reuşeşte să-şi îndeplinească un obiectiv pe care în ultimele două sezoane l-au ratat la mustaţă: CALIFICAREA ÎN EUROPA LEAGUE, indiferent de rezultatele din ultima etapă.

Rămîne de văzut de pe ce loc, pentru că va fi important şi la banii din drepturile TV, şi la data în care se ia startul în tururile preliminare ale Europa League.
Sursa: gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu